23. tammikuuta 2014

Viikonlopun kuulumisia

Viime viikonloppu meni Helsingissä Matkamessuilla ja muuten vain. Sunnuntai oli messupäivä töiden puolesta, ja meidän osastolla oli kyllä sellainen hulina kokoajan, ettei itse kerennyt kiertää lainkaan. Meni vähän hukkaan siltä osin messut, mutta onneksi messuilla on aina kiva olla töissä! Mukavaa viikonlopussa oli sekin, että oli hyvä syy viettää viikonloppu miehen asunnolla. Mun ei tule muuten lähdettyä Helsinkiin, kun Turussa kaikki on vain helpompaa: isompi asunto, parempi sänky... lista tekosyistä on loputon. Mies jo toivoikin, että oltaisi useammin viikonloput Helsingissä - kai matkustaminen joka viikonloppu käy hänellekin raskaaksi - mutta en oikein innostunut ajatuksesta. Mullahan on isompi asunto, parempi sänky ja pyykinpesukone.

Semikaukosuhde on kyllä tavallaan tehnyt hyvää, koska toinen tulee otettua paljon paremmin huomioon silloin, kun ollaan yhdessä. Yhdessä asuessa arkipäivinä saatettiin syödä illalla samaan aikaan, mutta muuten molemmat oli omissa menoissa. Viikonloppuisinkin tuli tehtyä kaikkea omaa, ja aikaa toiselle oli vähän. Nyt, kun ne viikonloput on ainoa aika yhdessä, tulee kaikki menot sijoitettua arkipäiviin, että lauantaina ja sunnuntaina saa sitten vain olla. Melkein tuntuu, että nyt on enemmän aikaa parisuhteelle kuin yhdessä asuessa. Mä oon kyllä luistanut jonkin verran tästä periaatteesta, että menot viikolle ja viikonloppuna vaan ollaan. Pari viimestä viikonloppua on mennyt hevoshommilla tai töissä. Sainkin jo palautetta, olisi kuulemma kiva nähdä mua edes joskus pari tuntia pidempään. Tulevalle viikonlopulle en olekaan suunnitellut muuta kuin Ikean reissun.

Käytiin lauantaina syömässä ihanassa turkkilaisessa ravintolassa Anissa. Suosittelen kaikille Helsingissä liikkuville, ruoka on aivan ihanaa! Ollaan käyty Anissa ennenkin, mutta tällä kertaa otettiin buffet-pöytä, jossa on mezeitä ja lämpimänä ruokana döner-kebabia, kasvisvaihtoehto, riisiä ja perunoita. Pelkät mezet olisi riittäneet oikein hyvin, mutta kaikkea piti maistaa! Buffet on kaiken lisäksi runsauteen nähden edullinen, vain 9,5 euroa. Ihan vahingossa tulee syötyä koko rahan edestä.
Ravintolan tunnelma on lämmin ja viihtyisä, henkilökunta on ystävällistä, joskin turkkilaiseen tapaan asioiden hoitamisessa kestää. Kiireellä Aniin ei kannata mennä, vaan kaikessa rauhassa nauttimaan ihanasta ruuasta. A'la carte-listakin on ihana ja monipuolinen katsaus tyypillisiin turkkilaisiin ruokiin. Kannattaa sieltäkin joskus maistella! Perjantaisin ja lauantaisin Anissa on napatanssiesityksiä. Ne on aina jäänyt näkemättä, mutta tunnelma on silloin varmasti katossa.Elämyksen tietenkin kruunaa turkkilainen kahvi ja baklava. Tällä kertaa jätin kyllä baklavan väliin, koska olin jo ihan liian täynnä muutenkin. Turkkilaisen kahvin kyllä siemaisin ja tietenkin tavoille uskollisesti kahvista piti ennustaa. Olin yllättänyt miten etevä ennustusten kertoja mies on. Hän näki polkuja ja valintoja, kun mä näin vain lehmän pään ja tulivuoren. Ja lopulta lautaselta ennustaessa nähtiin piru, jonka sarvessa oli aurinko. Eli en usko, että kovin kummoinen tulevaisuus on tulossa näillä ennustuksilla :D


Oletteko käyneet Anissa tai muissa turkkilaisissa ravintoloissa Suomessa? Mikä on suosikki? Mun suosikki on Istanbul Oriental Oulussa, mutta Ani tulee hyvänä kakkosena.

1 kommentti:

  1. Ani on mun suosikki naistan turkkilaisista rafloista Suomessa vaikken ole vuosiin kaynyt, on varmasti yhta hyva edelleen!

    VastaaPoista