21. joulukuuta 2013

Jouluvalmisteluja

Hiljaiseloa ollut blogin puolella. Se johtuu - yllätys, yllätys - joulukiireistä. Taitaa olla yleisin (teko)syy olla tekemättä asioita, mutta nyt on ollut oikeasti hoppua. Tämäkin viikko oli yhtä matala lentoa; maanantaina tallipäivä, tiistaina kävin Helsingissä juhlimassa miehen synttäreitä, keskiviikkona oli valmennus ponilla (olin mukana hovihoitajana ja kuunteluoppilaana), torstaina menin ratsastamaan nopeasti yhtä hevosta ja päädyin ratsastamaan kaksi ja tekemään iltatallin. Eilinen ilta menikin sitten voimia keräillessä ja tietenkin lahjojen paketoinnissa. Huomenna aamulla lähden ajelemaan kohti Savonmaata joulun viettoon. Onneksi maanantaina ei tarvitse varsinaisesti mennä töihin. Pidän ylitöitä vapaana, niin saa kunnon joululoman. Tosin maanantaina pitää käydä lyhyt työreissu Kuopioon, mutta siihen menee enintään tunti, joten sitä ei lasketa. Tuon työkeikan ansiosta saan jätettyä meidän auton miehelle, ja hän pääsee maanantaina töiden jälkeen näppärästi Savoon myöskin. Busseihin ja juniin olisi varmasti ollut ihan turha yrittää aatonaattona neljän jälkeen.


Joululoma tulee tarpeeseen myös siksi, että tammikuun toinen päivä mullakin vaihtuu osoite. Pakkaamista en oikein ole osannut aloittaa, kun tuntuu, että kaikkea tarvitsee vielä kuitenkin. Onneksi yksi huone on jo tyhjä niin pakkaamista on paljon vähemmän. Jouluakaan en ole muuton takia laittanut kotiin. Tuntuu niin typerältä purkaa hyvin pakatut asiat juuri ennen muuttoa, kun niitä ei sitten voi esillä pitää kuitenkaan loppiaiseen asti. Keittiöön laitoin kuitenkin joululiinan ja kynttelikön, ettei ihan jouluttomassa kodissa tarvitse olla. Mietin ensin, että olisi ensimmäistä kertaa vietetty joulu kahdestaan, mutta muuton sekaisessa ei-jouluisessa asunnossa en todellakaan halua joulua viettää. Vaihtoehtona olisi ollut mennä Ouluun mun äidin luokse, mutta lennot olisi maksanut yli 300 euroa per pää, eikä sellaiseen kaiken muuton keskellä ole varaa (halvemmalla olisi päässyt Istanbuliin). 9h suuntaansa autossa taas ei ole mitään mahdollisuutta viettää, kun miehellä on vapaata vain kolme päivää.  Niinpä mennään mun veljen luokse Savoon, ja onhan se joulu ihan erilaista, kun on lapsia häärimässä ja pukkia odottamassa. Siellä me ollaan muutenkin joulut vietetty, joten odotan kyllä perinteista joulua veljen perheen kanssa. 
Kuvina on jouluvalmisteluista otettuja hetkiä. Kävin kuuntelemassa ja laulamassa pakistanilaisen ystäväni kanssa Kauneimmat joululalut Turun Tuomiokirkossa. Mukana oli big band säestämässä lauluja. Kyllä oli kaunista kuultavaa ja hetken aikaa kirkon sisällä saattoi tuntea joulun taikaa. Muuten Turussa ei jouluista mieltä oikein meinaa saada, kun nurmikko on vihreämpää kuin kesällä ja lämpöasteita useampia joka päivä. Mulle jouluun kuuluu lumi ja pakkanen, joten nyt on vähän haasteelliset olosuhteet joulumielen saavuttamiseen. Toivottavasti Savossa olisi edes hieman valkoista höytyvää maassa. Minkälaisia joulusuunnitelmia ja -valmisteluja teillä on? Kuuluuko teidän jouluun olennaisena osana lumi, vai oletteko mielummin ilman?Jos muuten mieleen tulee kysymyksiä tai postausideita, laittakaa ihmeessä viestiä. Suunnitteilla on jossakin vaiheessa ainakin kertoa mun kolmen vuoden takaisesta työharjoittelujaksosta Alanyassa, kiinnostaako edes niin vanhat jutut? Entä ajatukset erilaisten kulttuurien seurustelutavoista, joista olen tehnyt monikansallisen kaveripiirin kautta havaintoja? 

2 kommenttia:

 1. Kylla kiinnostaa, molemmat aiheet ja hyvaa joulua! Meilla oli Ankarassa monta tosi lumista talvea, pihalla valot puussa sun muuta joten oli ihan tunnelmaa, toisaalta en kaipaa niita rantakeleja ja liikennekaaoksia enka kylmyytta tippaakaan joten nyt sitten joulu palmujen katveessa, katotaan mita tasta tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu palmujen alla kuulostaa ihan mahdottomalta ajatukselta mulle, mutta jos olisin palmujen alla, niin pakkohan siihen olisi tottua ja jostakin sen joulumielen repisin - sen verran jouluihminen olen :D Musta on edelleen kummallista, miten Turkissa voi olla kylmiä ja lumisia talvia. Faktana tiedän kyllä että näin on, mutta jotenkin se ei vaan käy järkeen :)

   Oikein ihanaa joulua sinulle ja koko perheelle! Kerrohan sitten joulun jälkeen millainen oli Välimeren rannalla joulu :)

   Poista