10. marraskuuta 2013

Kakku isälle, vaikka hän ei ole enää täällä

Isänpäiväkakku leivottiin meidänkin kodissa, vaikka täällä ei yhtään isää asu, eikä yksikään isä pääse visiitille. Oma isä nukkui pois jo 13 vuotta sitten ja Muratin isä on vähän kaukana tullakseen pikaisesti kakkukahville.  Eikä Turkissa ole edes isänpäivä tänään. Sivu seikkoja sanon minä, sillä jokainen hyvä tekosyy pitää käyttää herkutteluun, muuten elämä olisi kovin tylsää.

Aina ei kuitenkaan voi onnistua ihan täydellisesti, ja tänään suklaakuorrutus juustokakulle ei todellakaan edes lähennellyt täydellisyyttä...Herkullisen näköinen kuorrute, eikö? Maistuis varmaan teillekin.... (ihan hyvä, ettei ollut vieraita tulossa...)

Tämä kuorrute ei todellakaan päätynyt kakun päälle, ja lopulta kakku jäi kokonaan ilman suklaakuorrutusta. Sitä ei kyllä tämä kielen vievä unelma välttämättä edes kaivannut, vaikka tumma suklaa olisi varmasti kruunannut makuelämyksen. Seuraavalla kerralla sitten, ehkä jollakin toisella suklaalla. Tässä nimittäin yritin kuorrutusta tehdä Maraboun Premiun 80% suklaalla, joka ei selvästikään kestä sulattamista ainakaan yhtä hyvin kuin Fazerin sininen. Aina oppii jotain uutta, enkä suosittele kokeilemaan.

Mä rakastan juustokakkuja yli kaiken, mutta erilaisia juustokakkureseptejä ilman liivatetta on todella vaikea löytää. Liivatetta en voi käyttää, koska EU-maissa liivate valmistetaan sian eri osista, eikä se näin ollen sovi muslimitalouteen. Nautapohjaista liivatetta taas ei saa EU-maissa myydä hullun lehmän taudin takia. Olinkin ikionnellinen kun Helsingin Sanomien torstain lehdessä oli erilainen juustokakku resepti, johon ei käytetä liivatetta. Tietenkin kakkua piti heti kokeilla, ja tämä Dulce de leche-juustokakku osoittautui helpoksi tehdä ja taivaallisen hyväksi.

Jaan reseptin tässäkin varmistaakseni, ettei resepti katoa minnekään. Tätä nimittäin on tehtävä uudestaan kuorrutteen kera!

Dulce de Leche-juustokakku

Pohja:
200 g digestivekeksejä
70 g voita
1 rkl sokeria
 
Kinuskitäyte
1 tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
 
Tuorejuusto-täyte
1 vaniljatanko
1½ dl sokeria
1½ dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
3 munaa
(minä laitoin 0,5dl vaniljasokeria ja 1dl sokeria, enkä lainkaan vaniljatankoa)
 
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
1 rkl voita

Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Lisää sokeri. Laita keksipohja vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Valmista juustotäyte. Yhdistä kerma ja sokerit. Vtkaa kermaa kunnes se alkaa aavituksen vaahtoutua. Lisää tuorejuusto ja vatkaa kunnes seos sakeutuu. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi. 

Levitä karamellisoitu kondensoitu maito keksipohjan päälle. Kaada tuorejuustotäyte päälle. Paista 150 asteessa noin 1,5h. Peitä kakku foliolla lopuksi, ettei se tummu liikaa. 

Anna kakun jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Valmista kuorrutus kuumentamalla kerma. Ota kerma liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi, lisää voi ja sekoita tasaiseksi uudelleen. Anna kuorrutteen jäähtyä ja kaada se sitten kakun päälle. 

 Alkuperäiseen reseptiin pääset tästä


Kuvia valmiista kakusta ei valitettavasti ole. Kakkuhiiri kävi siitä palan jo ennen kuin kerkesin edes ajatella kuvan ottamista :)

Jos teillä on arkistoissa liivatteettomia juustokakkureseptejä tai jos olette keksineet hyvän korvikkeen liivatteelle, niin kertokaan ihmeessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti