29. toukokuuta 2012

Hyviä uutisia

Heippa pitkästä aikaa!

On tapahtunut niin paljon ja niin vähän, ettei taas muka ole kerennyt kirjoitella. Nyt oli kuitenkin taas pakko tulla jakamaan kuulumisia, koska pitkästä aikaa ollaan saatu hyviä uutisia toisensa perään.

Ensinäkin neljä kuukautta kestänyt oleskelulupahässäkkä päättyi tänään! On sen kanssa taisteltukin ja juostu poliisilaitoksella, vaikka mitään epäselvää ei minkään suhteen pitänyt olla. Ongelmalliseksi asian on tehnyt se, että paikkakunnan pääpoliisiaseman ulkomaalaisasioissa keksittiin useampaan kertaan, etten minä ole Suomen kansalainen! Kysyinkin heiltä, millähän perusteella mulla on sitten Suomen kansalaisen passi ja henkilökortti. En saanut vastausta. Pääasia nyt kuitenkin, että hässäkkä on päätöksessä, oleskelulupa taskussa ja nämä murheet voidaan unohtaa muutamaksi vuodeksi. Sieltä nimittäin tuli vuoden oleskeluluvan sijaan useamman vuoden kortti! Jee! Oon niin onnellinen.

Toisekseen, Murat sai yliopistosta opiskelupaikan ja me muutetaan toiselle laidalle Suomea. Jee, elämälle on nyt taas parin vuoden pysyvä suunnitelma!

Kolmanneksi, aloitin työt reilu viikko sitten. On ollut ihanaa olla töissä pitkästä aikaa.

Neljänneksi, nyt on kesä! Nautitaan siitä! :)

2 kommenttia:

 1. No onnea, onnea ja onnea! Te siis olette Suomessa? Oon kuvitellu koko ajan, että olette Turkissa. Miten onnistuitte saamaan noi nopeasti oleskeluluvan? Olen ymmärtänyt ettette ole naimisissa. Vai saiko Murat opiskeluja varten oleskeluluvan? No, mitäpä sillä väliä, pääasia, että homma hoitui,. Toivottavasti meillä käy yhtä hyvä flaksi. Meillä on aika poliisilaitokselle varattu, mennään hakemaan turkkilaiselle miehelleni ensimmäistä oleskelulupaa ja ennustavat että saattaa kestää jopa yli vuosi. Jos sulla on jotain hyviä vinkkejä oleskeluluvan hakuun, kotiutumiseen tai mihin vaan, otetaan ilolla vastaan! T: Mine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Jep, me ollaan Suomessa. Sillon kun blogin aloitin, niin meillä oli suunnitteilla muutto Turkkiin, mutta tässä on nyt kerennyt tapahtua yhtä sun toista ja toistaiseksi ollaan nyt sitten kuitenkin jääty Suomeen. Pitäisi varmaan laittaa johonkin selkeämmin, että Suomesta kirjottelen, niin en hämmentäisi ihmisiä.

   Hassua, kun meistä tämän oleskeluluvan hakeminen kesti ihan yli kauan. Aikasemmin ne on tullut paljon nopeammin :) Kyseessähän on siis jatkolupa, ja siitä syystä käsittelyajat on lyhyitä. Hakuperuste muuttui nyt, joten odotettiin vain vuoden lupaa, mutta yllätyttiin positiivisesti! Oot ymmärtäny oikein, ettei olla naimisissa, mutta pystyttiin hakemaan oleskelulupaa avoliiton perusteella, koska ollaan asuttu yli kaksi vuotta samassa osoitteessa.

   Ensimmäisen oleskeluvan saaminen riippuu ihan maahanmuuttovirastosta ja niiden käsittely ajoista. Jatkoluvat on sitten paikallisen poliisilaitoksen heiniä, joten ne on usein nopeampia. Ainut vinkki minkä voin antaa on, että täyttäkää paperit huolellisesti ja toimittakaa mielummin liikaa kuin liian vähän liitteitä. Mitä tarkempia tietoja niillä on, sitä nopeammin asiat hoituu. Toisaalta taas kannattaa myös miettiä voiko liitteestä olla haittaa, ennen kun sen niille antaa, eli vaatiiko ne lisäselvitystä, jos jonkun asian kertoo. Esim. työteosta mainitseminen voi aiheuttaa sen, että sitten pitää toimitella työsopimuksia ja palkkatodistuksia, mutta jos sitä ei mainitse, se ei hidasta, eikä haittaa.

   Kysele toki lisää, jos on jotain mielessä. Mailiakin saa laittaa. Tälleen äkkiseltään on niin vaikea lähteä kertomaan :)

   Poista