10. huhtikuuta 2012

Presidentti Gülin pääsiäistervehdys

Vaikka Turkissa suurinosa ihmisistä on muslimeja, löytyy maasta myös kristittyjä - ei varmasti yllätys tai uutinen kenellekään. Luonnollisesti myös Turkin kristityt viettävät pääsiäistä ja pääsiäinen olikin innoittanut sekä Turkin presidentin Abdullah Gülin että pääministerin Recep Tayyip Erdoğanin lähettämään pääsiäistervehdyksen kansalle.

"President Abdullah Gül issued an Easter message on Saturday. In his message, Gül said that he joined in the joy and celebrations of Turkey's Christian citizens during Easter. Regardless of ethnic origin, language, faith or political views, everyone is an equal citizen in Turkey and equal owners of the Turkish state, Gül stressed in his message.


Prime Minister Recep Tayyip Erdoğan also released an Easter message on Saturday, saying, “I wish our Christian citizens, with whom we have lived side by side in peace for centuries, and all Christians of the world a happy Easter in peace and tranquility.”
Lähde: Todays Zaman


Voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, etten ole Erdoğanin fani millään lailla ja hänen viestinsä olikin lähes yhdentekevä. Mutta Presidentti Gülin sanat olivat mielestäni kauniit ja antoi erittäin hyvää esimerkkiä. Olkoonkin, ettei Presidentillä ole valtaa, mutta onhan hän silti maan keulakuva ja esimerkinnäyttäjä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti