Omenatorttu
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia tai voita
Pinnalle:
3-4 omenaa
1-2 rkl sokeria
1 rkl kanelia
Pese omenat ja leikkaa ne ohuiksi lohkoiksi.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Voitele ja jauhota piirasvuoka.
Sulata rasva kattilassa.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi kierre- tai sähkövatkaimella.
Lisää jauhot ja sulatettu rasva vuorotellen munavaahtoon. Sekoita kevyesti kaapimella tai puuhaarukalla.
Levitä taikina vuokaan kaapimella.
Aseta omenalohkot limittäin toistensa päälle taikinan pinnalle. Ripottele kanelia ja sokeria päälle.
Paista torttua uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY 1994)
Kirjoitin reseptin suoraan Liimataisen ja Teerikankaan kirjasta ja siitä syystä on tosiaan vähän rautalangasta väännettyä leipomista ohjeessa. Itse kyllä sovellan ja muutan tekotapoja itselle sopivammaksi, esimerkiksi omenalohkot laitan rasiaan sokerin ja kanelin kanssa ja sitten ravistelen kuin hullupäinen. Vähän siinä tulee lisää tiskiä, mutta jotenkin saa kanelit ja sokerit paremmin omppuihin.
Täytyy vissiin leikkiä tänään supervaimoa, koska äsken oli tilaus, että tällainen omenapiirakka tulisi saada nyt kotiinkin. Serkkutyttökin vaati viime viikolla mun tekemää Pätkiskakkua, että pitää ilmeisesti pistää hihat heilumaan ja uuni kuumaksi.
Ihanaa aurinkoista sunnuntaita kaikille!
Olette ilmeisesti Suomessa tällä hetkellä? Minä täällä "fudisvaimona" ihmettelen, mikset lähtenyt mukaan katsomaan fudista? Me käymme aina yhdessä.
VastaaPoistaJoo, Suomessa asutaan tällä hetkellä. Mä en niin erityisesti välitä katsoa futista, tai ylipäänsä mitään urheilua, telkkarista. Fiilis on telkkarin kautta niin lattea, että kyllästyn vartissa. Tää oli muutenkin poikienilta, eikä naiset saaneet kutsua liittyä seuraan ;D
Poista